AJANKOHTAISTA

Merialalle tehokkuutta Satakunnassa (artikkeli)

Meriteollisuudessa energiaa kuluu paljon niin sähkön, lämmön, veden kuin polttoaineidenkin muodossa. Energiatehokkuustoimien taloudellinen vaikutus voi olla merkittävä, sillä säästetty energia on säästettyjä euroja. Energiatehokkuus kulkee käsikädessä ympäristöystävällisyyden kanssa, ja energiaa säästävät ratkaisut säästävät myös luonnonvaroja ja vähentävät päästöjä. On yhä tärkeämpää ottaa huomioon energian säästö, päästöjen vähennys ja ympäristön huomiointi kaikessa toiminnassa. Energiatehokas toiminta ja ympäristöystävällisyys ovat myös kilpailuetuja.

Lue koko artikkeli AMK-lehden numerosta 4/2018.

Aurinkosähkön hyödyntäminen Euroports Rauma Oy:llä (opinnäytetyö)

Aurinkoenergian hyödyntäminen Euroports Rauma Oy:llä

SataMari-hankkeeseen valmistuneessa opinnäytetyössä selvitettiin aurinkoenergian hyödyntämistä Euroports Rauma Oy:llä. Työssä mitoitettiin aurinkosähköjärjestelmä sekä tarkasteltiin sen kannattavuutta. Opinnäytetyö tehtiin osana SataMari-hanketta, jossa kehitetään energiatehokkaita ratkaisuja Satakunnan meriklusterille. Tutustu Aleksi Granforsin opinnäytetyöhön http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018110616745.

TIETOA PROJEKTISTA

Kesto: 1.1.2018 – 31.12.2020

Kokonaisbudjetti: 228 267 € (EAKR: 157 787 €)

Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK)

 

Mitä projektissa tehdään?

SataMari-hankkeessa kehitetään meriklusterin energiatehokkuutta Satakunnassa ja pyritään luomaan uutta liiketoimintaa. Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) vetämässä projektissa pilottialustoina toimivat Raumalla SeaSide Industry Park ja Rauman sataman alue.

Hanketuloskortti

VIDEOT

Tutustu SataMari-hankkeeseen, pilottikohteisiin sekä Satakunnan meriklusteriin SataMarin YouTube-tililtä.

SATAMARI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Merialalle tehokkuutta Satakunnassa ja eteläisessä Afrikassa. Lue kirjoittamamme artikkeli uusimmasta @UASjournal’sta. https://t.co/bBgcTKIKVc @SatakunnanAMK @meriteollisuus @raumansatama @Meriklusteri #EuroportsRauma #SeaSideIndustryPark

Materiaaleja käytetään Euroopassa vain kerran 😳 kertoi Riikka Kinnunen/ Romukauppiaiden liitto Syvemmälle kiertotalouden busineksiin seminaarissa. #Kiertotalous, #mysamk, @SataMariSAMK @SatakunnanAMK @raumafi @eurajoenkunta

SMART URBAN BUSINESS

SATAMARI ON SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULUN KANSAINVÄLISEN JA MONIALAISEN
ÄLYKKÄÄT KAUPUNKIALUEET -TUTKIMUSRYHMÄN ALAINEN PROJEKTI.